Brief van onze voorzitter

Luc Martens | 21 januari 2019


Beste lezer en sympathisant,

Smart on drugs vzw. wenst iedereen vooreerst een actief en sprankelend 2019. Mogen we onze boodschappen duidelijk maken en onze gesprekspartners wijsheid en inzicht wensen. De verkiezingen naderen, dus nu moeten we niet versagen en doorzetten met actie en promotie van een deskundig en doelgericht beleid.

Smart on drugs vzw. is nog geen jaar oud, maar heeft toch al een parcours afgelegd. Veel voorbereidend werk heeft geresulteerd in een schitterende kick-off in de Cultuurkapel te Gent. We hebben er meer dan 150 mensen mogen ontvangen, die naar de uiteenzettingen van deskundigen, familieleden, gebruikers en hulpverleners hebben geluisterd en er mee voor gezorgd hebben, dat we als burgerbeweging een spectaculaire start hebben genomen.

Maar hier mag het niet bij blijven. We mogen niet stilvallen met onze acties. Na de kick-off hebben veel mensen onze standpunten ondertekend en reeds 530 sympathisanten volgen ons via sociale media. Jullie hebben ook massaal gereageerd op de vraag om vrijwilliger te worden. Voor jullie hebben we een eerste bijeenkomst op 5 februari (Gent) en 7 februari (Antwerpen) georganiseerd. Welkom. Op zo een moment krijgen namen een gezicht en wordt een oproep een feit. We luisteren dan graag naar jullie meningen, voorstellen en engagementen.

Maar het moet niet altijd ernstig zijn, alhoewel. We organiseren op 27 februari een quiz in Centrum De Wijk te Antwerpen. Heb je slimme collega’s of vrienden die veel weten over drugs, drugbeleid en geïnteresseerd zijn in de meest triviale dingen? Volgden ze daarom eigenlijk eerst Trump op de voet en kwamen ze te weten dat dit toch maar weinig opbrengt? Nodig ze uit, vorm een team en schrijf je in. Of denk je dat je een voorsprong hebt omdat je in de sector werkt en vind je het hét moment om het slimste centrum van Vlaanderen, Brussel of het land te worden, aarzel niet en spreek je collega’s aan.

En we zullen ook na 27 februari niet stil mogen vallen. Integendeel, dankzij jullie kunnen we een tandje bijsteken en zullen we uitgroeien tot een heuse burgerbeweging van mensen die het huidige drugbeleid in vraag durven stellen en hun nek willen uitsteken voor regularisering en decriminalisering van alle geestverruimende middelen.

We horen nog van elkaar!