STOP1921

STOP1921 is een campagne van burgers en organisaties die de publieke opinie en wetgever willen sensibiliseren om het momentum van de 100-jarige verjaardag van de drugswetgeving aan te grijpen met de bedoeling het Belgische drugbeleid te hertekenen. Deze burgerbeweging is de Franstalige en Waalse tegenhanger van SMART on Drugs in België. Hun website en evenementen kan u hier raadplegen.

Tournée Minérale: een maand zonder alcohol

‘Tournée Minérale’ komt terug! De DrugLijn en Stichting tegen Kanker roepen alle Belgen opnieuw op om in februari een maand geen alcohol te drinken. Daar zijn goede redenen voor: alcohol heeft, ook als je weinig drinkt, invloed op bijna alle organen in het lichaam en hangt samen met ongeveer 200 verschillende aandoeningen. Door, voor het eerst of opnieuw, mee te doen met de campagne krijgt je lichaam de tijd om te recupereren van je gewoonlijke alcoholgebruik. Heel wat deelnemers voelen zich dan ook beter in hun vel. Ga dus de uitdaging aan! Je zal zien: je hebt geen alcohol nodig om je te amuseren.

Meer info en inschrijven via www.tourneeminerale.be. Ook organisaties, bedrijven, verenigingen en horecazaken kunnen er zich inschrijven als team en een gratis toolbox bestellen.

FREE MC

In België is medicinale cannabis (MC), uitgezonderd Sativex voor MS patiënten, verboden. Nochtans zijn er zeer goede redenen om aan te nemen dat het gebruik van MC therapeutische effecten heeft. Zo zijn er een hele reeks wetenschappelijke onderzoeken die de medische werkzaamheid van MC beschrijven. Daarnaast zijn er een groeiend aantal landen/staten (34 van de 50 staten in de VS, Canada, Israël, Nederland, …) die MC op een gereguleerde manier aan patiënten aanbieden. Tenslotte zijn er een heleboel getuigenissen van patiënten en artsen die de behandelingsmogelijkheden van MC ervoeren. Maar de Belgische wetgever neemt deze verschillende bronnen niet au sérieux. Hierdoor blijft MC verboden en riskeren patiënten die MC gebruiken politionele en strafrechtelijke vervolging. Door deze evidente onrechtvaardigheid was ik ten zeerste verontwaardigd en begon ik na te denken hoe ik deze situatie kon veranderen. Zo ontstond het idee om de Belgische overheid te dagvaarden en FREE MC.